ŠAPIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI NOVE AUTOBUSKE STANICE NA NOVOM BEOGRADU: Evo šta će sve biti u okviru zgrade
Aleksandar Šapić, Foto: Beograd.rs

grad beograd

ŠAPIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI NOVE AUTOBUSKE STANICE NA NOVOM BEOGRADU: Evo šta će sve biti u okviru zgrade

Kada se završi objekat od 27.000 kvadrata, to neće biti samo stanična zgrada, već će imati i komercijalne sadržaje.

Objavljeno: 14:29h

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda obišao je danas radove na izgradnji nove autobuske stanice u Novom Beogradu.

Prostor za novu autobusku stanicu pet godina je stajao netaknut. Bio sam prvi koji je često i ne tako lepo pričao upravo o BAS-u i pokušavao da zaštitim Grad Beograd koliko god je to moguće. Ovoga puta moram da ih pohvalim i da kažem da nije njihova krivica što u januaru saobraćaj nije prebačen ovde, već je glavni razlog našeg kašnjenja Gradska građevinska direkcija zbog interne saobraćajnice koja se sada radi.

Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Nije nebitna ni činjenica da od novembra prošle godine nemamo Gradsku upravu, i niko nije mogao da pretpostavi da ćemo skoro i u junu i dalje biti bez Gradske uprave, sa Privremenim organom, privremenim finansiranjem, privremenim projektima i svim procedurama koje su zbog toga dodatno komplikovanije.

To je razlog zašto do sada nismo uspeli da prebacimo autobusku stanicu na Novi Beograd. Voleo bih da za svaku stvar koja se do sada promašivala za koju godinu, ja promašim za koji mesec. Sada već možemo da očekujemo da će na jesen sve biti potpuno spremno, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda prilikom obilaska radova na novoj autobuskoj stanici u Novom Beogradu.

Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Napomenuo je i da, kada se završi objekat od 27.000 kvadrata, to neće biti samo stanična zgrada, već će imati i komercijalne sadržaje.

– Onog momenta kada objekat bude završen tu će biti centralna stanična zgrada, a ideja je da ovo što je sada stanična zgrada bude samo za prigradski saobraćaj i da napravimo i tu jednu vrstu kvalitativnog iskoraka. Odnosno, da vozila koja saobraćaju i koja opslužuju samo Beograđane ili građane koji koriste prigradski saobraćaj mogu da imaju svoju posebnu staničnu zgradu. Očekujemo u sledećih par meseci da započne izgradnja te zgrade, onda je neki rok dve-tri godine. Osim toga, gradi se i veliki parking, a kada bude završen ovo će biti jedna od najfunkcionalnih i najboljih autobuskih stanica u čitavoj Evropi – istakao je Šapić.

Ovo su stvari koje suštinski menjaju saobraćajnu sliku Beograda."

Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Pored toga, naveo je Šapić, preko puta će da bude izgrađena i stanična zgrada za železnički saobraćaj, tako da će ovaj ovde deo postati čvorište ne samo beogradskog saobraćaja, već i saobraćaja čitave Srbije. Takođe, najavio je i izgradnju ispostave za glavnu autobusku stanicu, odnosno izgradnju autobuske stanice „Jug” kod Autokomande.

– Konačno smo našli rešenje za jednu ispostavu ili autobusku stanicu „Jug” kako smo nazvali. Lokacija za nju je iza Autokomande, kada se krene auto-putem ka Nišu. Čim pređete petlju „Autokomanda”, sa desne strane uveliko radove izvode Gradska građevinska direkcija i „Parking servis”. Ideja nam je da u sledećih par meseci, čim to bude gotovo, ovde prebacimo dobar deo vozila koji će ići na jug i ljudi neće morati da prelaze reku i ulaze u gužvu – kazao je.

Aleksandar Šapić
foto: Beograd.rs

Kada se završi objekat od 27.000 kvadrata, to neće biti samo stanična zgrada, već će imati i komercijalne sadržaje."

Naglasio je da su ovo stvari koje suštinski menjaju saobraćajnu sliku Beograda jer će nova autobuska stanica izvući oko 5.000 autobusa koji svakodnevno prolaze kroz centar grada.

1 / 8 Foto: Beograd.rs

– Vrlo smo blizu da to postane realnost i izuzetno sam ponosan i zahvalan što sam u prilici da budem deo svega ovoga u momentu kada se Beograd zaista menja po pitanju autobuskog saobraćaja, na šta se čekalo decenijama – zaključio je Šapić.

Bonus video:

01:45

DO KRAJA GODINE PRVA TRASA METROA! Siniša Mali: Biće i TREĆE linije - evo šta će povezivati (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Gradonačelnik.Beograd.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.